Pressemeddelelse: Bliv klogere på gang – Workshops og vandreture på videnskonference

Nordsjællands Vandrefestival tilbyder spændende dage med oplæg, paneldebatter, workshops og vandreture i naturterapi til videnskonference om gang og vandring
Hvad sker der i kroppen og i hovedet, når vi begynder at gå? Hvad sker der, når vi bevæger os ud i naturen og ikke bare går i byen? Hvordan ser den etablerede videnskab på gang og natur som behandling? Alt det og meget mere kan man blive klogere på til videnskonferencen 2. og 3. september ved Nordsjællands Vandrefestiv


Programmet er spækket med spændende oplæg og personligheder, så deltagerne får den nyeste indsigt, viden og inspiration om, hvad vandring og gåture gør for os som mennesker. Det er både forskere, ph.d’ere, politikere, patientforeninger, mindfullness coaches og projektledere, der alle sammen har viden om og holdninger til gang og vandring, som tropper op på Esrum Kloster og Møllegården, hvor videnskonferencen finder sted.

En af dem er Pia Allerslev, tidligere kulturborgmester i København og nu medlem af DGI’s Hovedbestyrelse, som kommer og fortæller, hvad det er for en rejse, man begiver sig ud på, når de bonede gulve på Københavns Rådhus skiftes ud med vandreture i Sahara Ørkenen, Island og Kilimanjaro.


”Gang og vandring kan give folk motion på en let og billig måde. Der er også et utroligt fællesskab i det. Når man går en tur med folk, får man talt sammen på en helt anden måde. Det er på en måde ufarligt og uforpligtende at snakke, når man går sammen,” siger Pia Allerslev.
Selvom hun har gået eksotiske steder, mener hun ikke, at man nødvendigvis behøver at rejse langt væk for at få en smuk vandreoplevelse. Det kan man nærmest gøre i egen baghave, fordi vi i Danmark er beriget med en meget smuk natur, mener Pia Allerslev.

God modvægt til præstationssamfundet
I præstationssamfundet handler det om at komme først og længst. Vandring er alt det modsatte. Det er sundt, men har fokus på andre værdier, og det er en fin modvægt til det travle arbejds- og studieliv, mener Pia Allerslev.

”Vandring giver en helt anden dimension. Du kan ikke vandre hurtigt – der er ikke hastigheder, du skal overholde. Man kan ikke vinde præmier. Det handler om at få sig selv med og få de oplevelser, der ligger lige foran dig,” siger Pia Allerslev, som ikke kun går for sin egen skyld.

Hun gør det også for at samle penge ind til Børneulykkesfondens Legehelte, som arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn mellem 1-14 år, der hvert år indlægges på sygehuse i Danmark.
Udover oplægget med Pia Allerslev kan deltagerne blandt andet blive klogere på danskernes gåvaner, hvorfor en gåtur styrker den mentale sundhed, hvordan man kan gøre gang til en del af arbejdsdagen, og hvordan naturen kan virke helbredende ved at lufte vores tanker og dermed afhjælpe stress, angst og depression.

Inspirerende gåture og oplæg
Der er også mulighed for at komme på en gåtur med Chris Norre, der har en baggrund fyldt med filosofi, mindfulness, ekstremsport og en karriere i militæret samt en lang række livserfaringer.

Chris Norre

På turen viser Chris Norre deltagerne hvordan buddhisterne, Rudolf Steiner og andre har brugt naturen i tusindvis af år til indre ro. Han vil også lære deltagerne at være til stede i både krop og sind, samtidig med at de går.

Erik Harr

I samme boldgade er oplægget med Erik Harr, der fokuserer på skoven som samtalerum, og hvordan vi kan bruge naturen og vores samtaler under vandring til både personlig udvikling og den gode dialog i arbejdslivet. Undervejs kommer der blandt andet forskellige kulturelle og historiske referencer til, hvem der tidligere har været inspireret af gåture i naturen. Noget, han håber, kan være med til at få endnu flere til at sætte det ene ben foran det andet i naturen.

”Når man er i Nordsjælland, hvor vi har meget natur tæt på os, undrer jeg mig over, at man ikke går noget mere. Coronaepidemien ser heldigvis ud til at have skabt mere opmærksomhed på det at gå. Det kan være sundt både fysisk og mentalt at gå, og det at tale sammen, når man går, er vigtigt og kan binde os sammen. Der er et kæmpe potentiale, som jeg synes, man skal forsøge at forløse,” siger Erik Harr.

Det vigtige, når man har med mennesker at gøre, er at forstå forskellene mellem de aktører, der skal ud at gå sammen og arbejde med at forstå hinanden, eksempelvis hvis det er i et professionelt virke, mener Erik Harr.

Programmet til Nordsjællands Vandrefestival er næsten færdigt, men der kommer endnu flere spændende oplæg til i de kommende uger. Se hele programmet og tilmeld dig her på hjemmesiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
NYHEDSBREV