Skov, strand og kirkegård ved Humlebæk

Vandring i uge 34. Tirsdag 23. august 2022, kl. 16.00-18.00

Mange kender kun Humlebæk på grund af Louisiana. På denne tur oplever man nogle af de andre skønne steder, som området byder på – bl.a. skov, mark, strand, Krogerup, Gl. Humlebæk fiskerleje og den smukke kirkegård.

Den herlige natur på disse kanter var årsagen til, at så mange københavnere i gamle dage flyttede på landet om sommeren. Nogle havde deres egen sommerbolig og andre lejede huse af de lokale fiskere, der så flyttede i kælderen eller i et skur i baghaven, så landliggerne kunne bo i hovedhuset.

På turen her kommer vi forbi nogle af de steder, hvor sommergæsterne holdt til. Det er ikke en guidet tur, men vi stopper bl.a. der, hvor Carl Nielsen skrev sin 5. symfoni og der, hvor Emma Gad tilbragte sine somre sammen med bl.a. stumfilmstjernen Asta Nielsen.

Turen er på lidt over 7 km i blandet terræn. Vi starter med skov- og markstier, men går mest på asfalt. Der er nogle mindre stigninger, men ikke de helt store udfordringer. Vi passerer også forbi Krogerup og Louisiana så sent på turen, at man kan vælge at fortsætte på egen hånd der og se udstillingerne eller besøge gårdbutikken.

Hvis nogen får smag for at se nærmere på området, så laver foreningen også almindelige guidede ture. Se nærmere på www.kultur3050.dk eller www.facebook.com/Byvandring3050

Ruten kan også findes her: https://bit.ly/3NuT8Hv

Arrangør: Humlebæk Kulturforsyning

Varighed: 2 timer.

Max. Deltagerantal: 50

Længde: 7 km.

Pris: Gratis.

Mødested: Humlebæk Station ved KulturStationen

Kontakt oplysninger:

Humlebæk Kulturforsyning
Telefon: 20900454
Mail: info@kultur3050.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
NYHEDSBREV