“Verden bliver et bedre sted hvis du går!”

“For når vi er i stand til at finde gang-tempoet i vores hverdag og vores liv som sådan, ja så gør det noget godt for kroppen, for hjernen og faktisk også for verden omkring os”, siger Mikael Kamber, der er hovedoplægsholder sammen med Chris MacDonald på Nordsjællands Vandrefestival.

Fra d. 25. til 27. august er der gang, vandring, bevægelse, krop, hjerne, natur og fællesskab på programmet, når Nordsjællands Vandrefestival afvikles for anden gang. Initiativtagerne bag festivalen er DGI Nordsjælland, Esrum Kloster & Møllegård og Gribskov kommune, men festivalen er blevet til i samarbejde med en lang række professionelle og entusiastiske partnere, der alle har en mission om, at bidrage til forbedret sundhed og trivsel hos moderne mennesker – privat, i fritiden, i foreningslivet såvel som i arbejdslivet

”Ud over at overvægt og kroniske sygdomme er i vækst, så fylder og depression og stress fylder i sygdomsstatistikkerne så meget, at WHO har udnævnt stress til det 21. Århundredes sundhedsepidemi. Men epidemien er ikke opstået af sig selv. Den er også et produkt af vores moderne livsstil – af vores almindelige hverdag med en høj grad af social isolation, stillesiddende arbejde, minimum af bevægelse, søvnunderskud, en markant højere hastighed og unaturlige madvaner. Vi er i et evolutionært mismatch, der på alle måder kalder på værdien og effekten af, at rejse os op! Og gå en tur… gerne sammen”, siger Chris McDonald

For hvad sker der med os mennesker når vi går? Skal vi ”vandre” 10.000 skridt om dagen, eller har kortere gåture også en effekt? Og hvad med naturens betydning? Og fællesskabet med andre mennesker? Ingen tvivl om, at gåture, vandring, natur og velfungerende fællesskaber har dokumenteret positiv indvirkning på vores helbred og trivsel. Ligesom det ser ud til, at det kan betale sig ift. både nedsat sygefravær, fastholdelse af medarbejdere, daglig trivsel og hård økonomisk bundlinje at prioritere flere pauser og f.eks. gåture i selve arbejdstiden.

Nordsjællands Vandrefestival er for alle og alle er inviteret

Den 25. og 26. august er dedikeret konferencedage med oplæg, workshops, debat, videndeling og – naturligvis – gåture og gå-events. Du kan f.eks. møde Mikael Kamber (forfatter og journalist) Chris MacDonald (Human fysiolog og foredragsholder), Heidi Møller (professional walker), Trine Torp, Folketinget (SF), Liselotte Zedeler (Health & Safety Specialist i Coloplast), Poula Helth (forfatter til bogen ”Gå & Forstå”)… og mange flere. Fælles for dem alle er, at de brænder for menneskers fysiske og mentale sundhed og trivsel. Og at de samtidig repræsenterer stor og bred erfaring og viden om mennesker, krop, gå-motion, vandring, natur, psykologi, sundhed, fællesskab, trivsel, arbejdsmarked og politik.
 
Fredag 26. og lørdag den 27. august skydes folkefesten i gang. Programmet byder både på tematiske vandreture med blandt andet yoga, historiefortælling, naturbingo for børn og meget andet, men også langbordsmiddage og mulighed for overnatning i camp.
 
Lørdag kan du blandt andre møde Morten Ankerdal, der er så glad for at gå, og Trine Vendelboe Juul fra STORYWALK, som fortæller hvordan vandring og storytelling kan give livet retning og mening. Det er også lørdag, festivalpladsen fyldes af stande med vandre- entusiaster, som deler ud af deres oplevelser og erfaringer med at vandre sig til et godt liv. I boderne kan du købe udstyr til din næste gåtur eller stille sulten, lokale producenter byder på smagen af Nordsjælland. Adgangen til festivalpladsen er gratis.
 
Sidst men ikke mindst, kan du komme med på tur, når foreninger, lokale guider og frivillige, arrangerer en bred vifte af vandringer i hele Nordsjælland i løbet af uge 34.
 
Nordsjællands Vandrefestival er støttet af b.la. Nordea Fonden, Friluftsrådet og der er partnerskaber med både Dansk Firmaidræt og Bevæg Dig For Livet.

For yderligere information se www.nordsjaellandsvandrefestival.dk eller kontakt:
Jane Sunesen, DGI Nordsjælland, 22478704, jane.sunesen@dgi.dk
Katrine de Waal, Esrum Kloster, 50807932 katrine@esrum.dk
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
NYHEDSBREV