Foredrag med Gitte Holtze: 4265 km vandring tilbage til mig

Kan man vandre sig til et bedre liv? Ja, mener Gitte Holtze, der hverken er adfærdspsykolog, hjerneforsker eller lektor, men på egen krop og sind har erfaret, hvordan det at gå kan ændre ens liv.
Gitte brugte i 2018 fem måneder på at gå den knapt 4.300 kilometer lange vandresti Pacific Crest Trail fra Mexico til Canada. Baggrunden var en moderne livskrise affødt af hendes fars død, voldsomme forandringer i jobbet, og et psykisk voldeligt forhold.

I foredraget fortæller hun om at gå gennem ørken og tusinder af kilometer skov, over bjerge og floder, om møder med vilde dyr, stor natur og tætte fællesskaber, om at være evigt beskidt, sulten og tørstig, om at blaffe, at sove i telt alene i vildmarken og om at gå op til 50 kilometer om dagen. Men hun fortæller især om, hvordan vandringen ændrede hende mentalt. Hvordan den lærte hende at slippe behovet for kontrol, at klare udfordringer, man ikke tror, man kan, og hvordan det at gå skridt for skridt gav hende styrke, glæde, håb og troen på sig selv tilbage.

Gitte Holtze er forfatter til bøgerne “Jeg lever” om turen på Pacific Crest Trail, og “Gå Langt”, en guide til lange vandringer. Hun er uddannet journalist, har været på Berlingske i 12 år og arbejder i dag som kommunikationskonsulent i Friluftsrådet.

Du finder oplysninger om tilmelding til festivalens vidensdage her:

Date

sep 02 2021
Expired!

tid

09:30 - 11:00

Location

Møllesalen
KATEGORI

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *