26. - 27. august
Esrum Kloster & Møllegård

Folkefesten i Esrum byder både på vandreture, oplægsholdere, en festivalplads fuld af inspiration til vandring, samt langbordsmiddage og mulighed for overnatning i camp.

Mød blandt andre Morten Ankerdal, som vil tage dig med på en rejse fra den klassiske sportsmand til en ”moderne” vandrer. Alle oplæg på Folkefesten er gratis og kræver ingen tilmelding.

Det er også lørdag, festivalpladsen fyldes af oplægsholdere og vandreentusiaster, som deler ud af deres oplevelser og erfaringer med at vandre sig til et godt liv. Adgangen til festivalpladsen er gratis for alle og kræver ingen tilmelding.

Både fredag og lørdag kan du tage med på en af de mange tematiske gå- og vandreture med start fra pladsen. Temaerne spænder bredt, lige fra natur- og kulturhistoriske vandringer, vandringer med nærvær, meditation og yoga, kunst i naturen, pilgrimsvandringer og vandringer med børn. Alle vandringerne, også Just Walk, kræver tilmelding på forhånd.

Pluk frit fra programmet og sammensæt én eller flere gode dage med oplæg og vandringer. Du kan bestille plads til langbordsmiddage om aftenen og har du lyst til at blive lidt længere, kan du overnatte på vores primitive camp.

 

Program
fredag d. 26. august

Klik på overskriften for at folde programmet ud.

Oplev det smukke landskab omkring Esrum Kloster & Møllegård og tag med på en af de spændende temavandringer med start og/eller slut på festivalpladsen. Turene arrangeres af mennesker, som bruger gang og vandring i deres daglige praksis, enten som et led i menneskelig trivsel og udvikling eller som formidlings- og undervisningsform. Turene er ikke alene vandringer, nogle er krydret med oplevelser og øvelser af forskellig art. 
Oversigt over alle vandringer

Kl. 14-17: Sansevandring og naturyoga – læs mere

Kl. 14-17: Tegn & nærvær i naturen – læs mere

Kl. 14-17: Pilgrimsvandring fra Esrum Kloster – læs mere

Kl. 14-17: Lægeplanter og vilde spiselige urter i Klosterlandskabet – læs mere

Alle vandringer starter og slutter ved infostanden på festivalpladsen

Program
lørdag d. 27. august

Klik på overskriften for at folde programmet ud.

Oplev det smukke landskab omkring Esrum Kloster & Møllegård og tag med på en af de spændende temavandringer med start og/eller slut på festivalpladsen. Turene arrangeres af mennesker, som bruger gang og vandring i deres daglige praksis, enten som et led i menneskelig trivsel og udvikling eller som formidlings- og undervisningsform. Turene er ikke alene vandringer, nogle er krydret med oplevelser og øvelser af forskellig art.
Oversigt over alle vandringer

Kl. 9-12.30: Sence it …Don`t tell it… Kom og lyt til ordet i sporet – læs mere

Kl.10-11.30: Ud i naturen og ind i dig selv  læs mere

Kl. 10-12/13: På tur med Gå for Børnetelefonen –  læs mere

Kl. 10-13: Naturbingo på tisvildevejen – læs mere

Kl. 10-14: Historievandring med Middelalderens Dyr og Fabeldyr – læs mere

Kl. 13-14.30: Et kloster bliver til – læs mere

Kl. 13-17: Storywalk – Vandring og storytelling, der giver livet retning og mening – læs mere

Kl. 15-16.30: En eventyrlig skovbadsvandring – læs mere

Alle vandringer starter og slutter ved infostanden på festivalpladsen.
ONLINE BOOKING LUKKER FREDAG KL. 20:00 – herefter kan man tilmelde sig på ledige vandreture ved infostanden lørdag fra kl. 8:30 – efter først-til-mølle-princippet. 

Festivalpladsen omkring Esrum Kloster er mødestedet, rammen om fællesskabet og stedet at holde pause imellem vandreturene. Gå på opdagelse i de mange spændende stande og boder. Få inspiration til nye oplevelser, ny viden og smag på Nordsjælland i de mange lokale madboder.

Storywalker Trine Vendelboe Juul fortæller om den frugtbare forbindelse mellem vandring og tænkning. En forbindelse, hun har taget til sig og bruger på sine storywalks, hvor deltagerne får redskaber til at reflektere over og udvikle deres egne kernefortællinger i takt med føddernes bevægelse gennem landskaberne.

Sportsværten Morten Ankerdal tager dig med på en rejse fra den klassiske sportsmand til en ”moderne” vandrer.

Ligesom mange andre var han nødt til at tænke anderledes under den første corona nedlukning. Hans normale idrætstilbud var lukket ned. Knæene kunne ikke holde til daglige løbeture. Til gengæld kunne han gå. Og langsomt fik han øjnene op for en ny måde at dyrke idræt på.

Det begyndte med en form for power-walk, men er siden blevet til længere gåture med fokus på andet end motion.

”Jeg mærker en ro og mental afslapning, som jeg aldrig har fået ved andre bevægelsesformer”.

Vi kalder naturen for Moder jord og tænker at vi ”går ud i naturen”. Men der findes ikke nogen adskillelse imellem moder jord og dig, netop fordi du ER moder jord. Med farverige ord og enkle øvelser vil Chris give dig en konkret oplevelse af, at adskillelsen imellem dig og skoven, er noget der bor i din hjernes måde at se verden på. Adskillelsen findes ikke i virkeligheden. Derudover vil han fortælle om indianerne i Sydamerika som ser at byen er lige så meget natur, som skoven er. En viden som du også kan bruge til at finde større ro i krop og sind når du selv tager ind til byen igen. Chris vil også krydre foredraget med hans mange erfaringer med eksistentiel naturterapi, ekstremløb verden over og meget andet.

MENNESKETS BEHOV FOR NATUR
Et foredrag der fører dig ind i menneskets uløselige forbundethed med dets omgivende natur

Det liv vi lever idag er på mange måder adskildt fra den natur vi er og engang var en del af.
Foredraget her stiller skarpt på begrebet Naturforbundethed og fremhæver fordele ved at føle sig naturforbundet, samt vigtige veje til at forbinde sig med natur, samt konsekvenserne af ikke at huske at være bevidste om at søge forbundethed med natur.

Stifter af NEED FOR NATURE Tanya Uhnger Wünsche forsker i Naturforbundethed og har i mere end to årtier beskæftiget sig med at sikre mennesket et nært forhold til såvel sin omgivende som sin indre natur gennem naturoplevelse, natur og friluftspædagogik, naturbaseret turisme, naturbaseret psykoterapi, og naturfotografi.

 

Slut dagen af på bedste vis, med en lækker middag i hyggeligt selskab. Du tilmelder dig, samme sted som du også melder til aktiviteter og vandringer.(Lukket for flere tilmeldinger)

Se menu

Festivalpladsen
Lørdag 27. august kl. 10-18

Festivalpladsen er mødestedet, rammen om fællesskabet og stedet at holde pause imellem vandreturene. Her er stande og boder med inspiration til oplevelser, viden og fællesskaber: alt fra natur- og friluftsforeninger til organisationer samt private og offentlige aktører. Møderne skal inspirere til konkrete vandreruter med natur- og kultur-oplevelser, vandre-fællesskaber, du kan blive en del af. I boderne kan du købe vandreudstyr og grej, fodsalve, bøger mm. samt få tips & tricks til vandreturen, overnatning, madlavning og meget andet.

Festivalpladsen er også der, hvor du fylder maven og slukker tørsten. I madboderne tilbyder lokale producenter smagen af Nordsjælland.

Se hvem du kan møde på festivalpladsen i nedenstående oversigt. 

Få inspiration til vandreruter og oplevelser i Nordsjælland

Nationalpark Kongernes Nordsjælland
Nationalparken giver inspiration til oplevelser i Kongernes Nordsjælland, fortæller om projekter og friluftsfaciliteter og giver gode råd for færdsel i naturen. Prøv også quizzen om regler for færdsel i naturen og vind en lille præmie

Esrum Kloster & Møllegård 
Få en bid af fortællingen om middelalderens pilgrimme og inspiration til oplevelser i klosterlandskabet

Museum Nordsjælland
Museet arkæologer giver tips til vandringer i Nordsjællands kulturlandskab og fortællinger om de historiske perler, der ligger derude

Munkeruphus
Få inspiration til natur og kulturoplevelser omkring udstillingsstedet Munkeruphus på Sjællands nordkyst og hør om den næste udstilling Drifting Woods, en virtuel gåtur i skoven i form af en filminstallation af Pis Rönicke

Parforcejagtlandskabet
Oplev fotoudstillingen Udsyn & Indsigt: Et kongeligt jagtlandskab i verdensklasse

Visit Nordsjælland
Få inspiration til oplevelser i Nordsjælland og gode råd til at planlægge din tur

Gribskov kommune  
Hør om de mange vandreruter og vandrefællesskaber i Gribskov

Tisvildevejen  
Mød de frivillige kræfter bag vandreforeningen Tisvildevejen, en pilgrimsrute gennem kulturlandskabet i de smukkeste dele af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Hør om ruten og de mange guidede vandreture, som foreningen arrangerer

Nordkyststien
Mød forfatteren til bogen Nordkyststien, Ulla Conrad, og få inspiration til vandring og oplevelser på Sjællands nordkyst

Gode råd om grej og udstyr

Spejdersport 
Få tips og gåde råd til udstyret til vandreturen – lær at bruge vandrestave korrekt, smag på tur-mad og kaffe, test hængekøje og vandretelte og få vandreudstyr til gode priser

Stine Kuntz: Tøj og cremer
Marianne Karen Zimmer: Bøger og kort

 

Mød foreninger, der arbejder med vandring og friluftliv

DGI – bevæg dig for livet

Mød turarrangører, der udbyder vandreoplevelser

Camønoen
Få inspiration til en vandretur på Camønoen gennem Klintekongens land, på stier i urskoven, ind i jættestuernes indre, tæt på grotteedderkoppen og langs strand og på mark

Kongernes Hike 
Arrangerer vandringer med et historisk vingesus, oplevelser i naturen – og et strøg af forkælelse. Flagskibet Kongernes Hike er en tre dages vandretur i august i det dejlige Kongernes Nordsjælland med start ved Kronborg

Mød vandrefællesskaber

Danske Santiago Pilgrimme 
Mød frivillige kræfter i Foreningen af danske Santiagopilgrimme og hør om den danske pilgrimsrute på ca. 1000 km, som er forbundet med pilgrimsruter mod syd til Santiago de Compostella, Rom og Jerusalem, og mod nord til Vadstena og Trondheim

Gribskovs Hårde kerne 
Mød Gribskovens Hårde Kerne – et vandrefællesskab, der mødes fast én til flere gange om ugen, og deler glæden ved natur og kulturoplevelser i Gribskov og andre steder i Nordsjælland

Børnetelefonen
Mød frivillige fra “Gå for BørneTelefonen” og hør om det meningsfulde vandrefællesskab, hvor vandretræning kombineres med indsamlingsaktiviteter. Deltag i vores hyggelige konkurrence og vind fine præmier

Inspiration til oplevelser på vandreturen

Blaakildes Natur og Yoga
Blaakildes Natur & Yoga holder til i Liseleje og laver naturyoga, sankeoplevelser, fortællefællesskaber og meget mere i den Nordsjællandske natur. Hør mere om alle aktiviteterne og få en smagsoplevelse fra naturen

Need for Nature
Mød NEED FOR NATURE, som udbyder en lang række arrangementer, kurser mm, med det mål at skabe en dybere forbundethed mellem mennesket og dets omgivende natur

Nordisk skovbadsvandring
– skovbad, uddannelse og info om naturbaseret sundhed.
Her kan du høre om hvad skovbadsvandring går ud på og prøve virkningen af en guidning når de certificerede skovbadsguider, byder på smagsprøver i form af små korte skovbadsvandringer.

Natureventyr
Tag et eventyr med på din vandring og oplev naturen gennem, fantasi, leg og bevægelse. Mød folkene bag app’en Natureventyr, som indeholder hundredevis af eventyr for børnefamilier. Et af dem starter her fra festivalpladsen

 

Oplev smagen af Nordsjælland

I madboderne tilbyder lokal producenter smagen af Nordsjælland. Se hvem du bl.a. kan møde på Festivalpladsen.

Kvann Kompagniet Delikatesser baseret på vilde urter fra Grønland og Island.
Det våde får – Øl, der fremmer nærvær, hygge og latter. 
Garbolund – En unik vingård i Nordsjælland.
Højbogård – Byder velkommen til god mad og lokale specialiteter.
Jota Chokolade – Håndlavet chokolade fra Gilleleje.
Kollerødgård Is
Egerødgård delikatesser
Mie Eggert Pedersen, Mies Deli – Hjemmefremstillede økologiske likører/snaps/gin/rom, specialsylt, olier, sirupper & eddiker.

Camp og overnatning

Vil du have den fulde festivaloplevelse, kan du overnatte i telt på vores festival camp.

På campen får du adgang til en teltplads på Esrum Klosters grønne arealer, der ligger tæt på klosteret. 

Campen er åben for alle besøgende på Nordsjællands Vandrefestival. Vi arrangerer fællesspisning ved langborde hver aften, hvor deltagere kan mødes og dele deres bedste vandrehistorier.

Vores camp er et basic tilbud, til dig som ikke stiller samme krav til faciliteter, som man fx kender fra en campingplads – til gengæld giver vi dig mulighed for at overnatte på en super beliggenhed – lige i hjertet at Nordsjællands Vandrefestival!

Vi har pt. ingen badefaciliteter, men der er vil være adgang til indendørs toiletter og til en udendørs vandpost.

Det er muligt at tilkøbe morgenmad alle dage.

Vi har disse faciliteter:

  • Teltplads til eget telt, toiletter, vandpost, fællesspisning torsdag, fredag og lørdag, mulighed for at købe morgenmad alle dage, brug af eget stormkøkken og Butik & Café


Vi kan desværre ikke tilbyde:

  • Udekøkken, teltudlejning, plads til hængekøje, badefaciliteter og vaskeplads.


Priser for overnatning (Lukket for flere tilmeldinger)
150 kr. pr. nat i perioden 24. – 28. august (300 kr. for overnatning i hele perioden).

Find alternative overnatningsmuligheder tæt på Esrum Kloster HER